2017-2018

Rudolf Steiner Szeminárium 2017/2018
10. évfolyam

A LÉLEK MEGERŐSÍTÉSE AZ ALAPKŐ MEDITÁCIÓ FÉNYÉBEN

rssz2017-2018

Az Alapkő meditáció megtapasztalásának néhány lehetséges színtere: a történelmi múlt, a jelenlévő Emberi lélek és a jövőbe mutató közösségi összefogás által.

A Rudolf Steiner Szeminárium 10. évében folytatódik emberi lelkünk erőinek megerősítése és gyógyítása művészi tevékenységek (plasztika, beszédgyakorlatok, dráma, Bothmer gimnasztika és euritmia), stúdium és a gondolatok kristályosításáért tett közös erőfeszítéseink szociális művészetén keresztül.


A Rudolf Steiner Szeminárium résztvevői a  Napút Művészeti Akadémia 10 éves jubileumi kiállítása és művészeti rendezvényén részleteket adtak elő Rudolf Steiner misztériumdrámáiból.

Harlan Gilbert, Waldorf középiskolai matematika tanár, euritmista és gondolkodó, a Stuttgarti Waldorf Pedagógiai Szeminárium docense az Egyesült Államokból: A SORS MŰKÖDÉSÉNEK TETTENÉRÉSE ÉLETÜNKBEN.

Korcsog Balázs, a jelenlegi Michael-korszak öt legfontosabb spirituális eseményéről (1879 – 1899 – 1933 – 1998 – és napjainkban): A MICHAELI KORSZELLEMTŐL AZ AHRIMÁNI INKARNÁCIÓIGA.

Andrew Wolpert előadása, az első Goetheanum és az Alapkő Meditáció témakörben. ​Az előadások alkalmával arról hallhattunk, hogyan alakultak át a szándékok, amelyek az első Goetheanum elgondolásában és megvalósításában nyertek kifejezést az 1923-24-es Karácsonyi Gyűlés alkalmával és az Alapkő Meditációban.

Korcsog Balázs, egy független dornachi hírlevélben megjelent fontos cikkről: nemrég egy új kezdeményezés jött létre Ita Wegman és Elisabeth Vreede rehabilitációjára: ITA WEGMAN ÉS ELISABETH VREEDE REHABILITÁCIÓJA.

Szemináriumi hétvége: „Benned él az emberlény”.

Ifjúsági Konferencia.

Szemináriumi hétvége: Misztériumdrámák.

Andrew Wolpert: A KARÁCSONYI GYŰLÉS ÉS AZ ALAPKŐ RUDOLF STEINER ÉLETÚTJÁBAN, ARCHETIPIKUS BIOGRÁFIAI FORDULÓPONTOK.

 

Advertisement
%d bloggers like this: